Nieuws

  • Fort Pampus
  • Fort Pampus
  • Fort Pampus

05.10.2012

Perfusie voor Pampus!

Perfusie B.V. heeft de opdracht gekregen om een tweetal lekkages te behandelen op het forteiland Pampus.

Het eiland, gelegen in het IJmeer, is gebouwd tussen 1887 en 1895 om een aanval vanaf het IJ op Amsterdam af te weren. Er is echter nooit een aanval geweest en na een lange periode van verval is in 2011 een gedeelte van het Fort gerestaureerd en omgetoverd tot een horecagelegenheid, geschikt voor recepties, bruiloften etc.

In de ruimte waar ooit een waterreservoir heeft gestaan, moest een nieuwe betonvloer worden gestort. De waterdruk onder de betonvloer is hier aanzienlijk en het was voor de aannemer dan ook een uitdaging om een geheel waterdichte vloer te realiseren. Dit laatste was zo goed als gelukt. Toch was er sprake van 2 minimale lekkages in de aansluiting tussen de betonnen funderingsvoet en de nieuw gestorte vloer.

Nadat alle injectiematerialen en benodigdheden per boot naar het eiland waren vervoerd, is gestart met de injectiewerkzaamheden. De opdrachtgever had vooraf bouwtekeningen overlegd, waardoor we precies wisten hoe we de lekkages moesten behandelen en waar we rekening mee dienden te houden.

Dankzij goede instructies en de juiste voorbereiding waren de lekkages aan het einde van de dag gedicht en konden we met de boot terug naar het vaste land!

20.06.2018

Scherminjectie metselwerk, dat gaat zo;

3 gemetselde kelders in het centrum van utrecht, worden geheel ingepakte door de wanden en de plafonds te injecteren. hierdoor ontstaan een waterdicht scherm rondom deze kelders.

Lees verder

Scherminjectie metselwerk, dat gaat zo;