Referenties

  • KDV - Kindergarden Haarlem
  • KDV - Kindergarden Haarlem
  • KDV - Kindergarden Haarlem
  • KDV - Kindergarden Haarlem

13.03.2013

KDV - Kindergarden

Perfusie heeft voor KDV (kinderdagverblijf) Kindergarden Haarlem (vestiging Koningin Wilhelminalaan) de aanwezige lekkages in het souterrain opgespoord en verholpen. Het monumentale pand is in 2009 volledig gerenoveerd en ingericht volgens de maatstaven van de organisatie voor kinderopvang. Het souterrain, dat is ingericht tot slaapvertrekken en een groepsruimte van de kinderen, kon door plotselinge lekkages niet meer gebruikt worden. Oorzaak hiervan was extreme regenval en indringend water van buitenaf.

Om het probleem doeltreffend aan te pakken is in de kelderwanden, op diverse locaties, een waterkerend scherm aangebracht. Waar nodig is de aanwezige spouwmuur gevuld met krimparme mortel. Naderhand is d.m.v. lansen (langdurig nabootsen van een regenbui) gecontroleerd of alle lekkages waren verholpen.

Bijkomend probleem van de bovenstaande werkzaamheden waren de boorwerkzaamheden voorafgaand aan het injecteren. Om de bedrijfsvoering van het kinderdagverblijf ten gevolge van geluidsoverlast en de kinderen niet te verstoren, zijn de boorwerkzaamheden in het weekend uitgevoerd. Zo was de klus eerder klaar én bleef de overlast beperkt tot het minimale.

Lees hier meer over de theorie achter de gebruikte techniek