Nieuws

  • Das Mooi!
  • Das Mooi!
  • Das Mooi!

17.12.2012

Das mooi!

Jaarlijks worden honderden dassen doodgereden ten gevolge van de uitbreiding van het Nederlandse wegennetwerk. De wegen lopen dwars door voormalige natuurgebieden heen met alle gevolgen van dien. Door een tunnel onder de snelweg te bouwen, kunnen de dassen veilig oversteken van de ene naar de andere kant van het gebied.

Bij de uitbreiding van de A12 is ook aan de situatie van de dassen gedacht. Ter hoogte van Veenendaal (van 2x 2-baans naar 2x 3-baans),  is er zo’n  dassentunnel gebouwd.  Helaas bleek deze tunnel niet zo veilig als gehoopt. Door  een lekkage in een put in de middenberm van de snelweg, waar de twee tunnelbuizen bij elkaar komen, liep de tunnel onder water en konden de dassen dus niet meer veilig oversteken.

Perfusie is gebeld om het probleem te verhelpen en dat is ook gebeurd! Om de automobilisten zoveel mogelijk te ontzien is het werk , met een wegafzetting, ’s nachts uitgevoerd. De dassen kunnen nu, mede door de inzet van Perfusie, weer zonder gevaar voor eigen leven oversteken.