Referenties

  • 21 Kelderbergingen Rotterdam
  • 21 Kelderbergingen Rotterdam
  • 21 Kelderbergingen Rotterdam
  • 21 Kelderbergingen Rotterdam

16.06.2014

21 kelders Rotterdam

Aan de Schout van Groenewegenstraat, gelegen in Rotterdam Overschie, worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd in 21 kelderbergingen. In 2013 is de opdrachtgever gestart met de renovatie van 7.000 woningen, verdeeld over 19 projecten, waarvan het compex aan de Schout van Groenewegenstraat er één van is.

De bewoners van dit complex kampen al jaren met vochtoverlast. Perfusie kwam met een structurele oplossing voor het probleem en mede door veel ervaring op andere projecten en de zichzelf bewezen technieken, heeft Perfusie de opdracht gekregen alle bergingen projectmatig aan te pakken.

De constructie is opgebouwd uit een massieve betonnen kelderwand waarop een wand van korrelbeton is gestort. Deze laag van korrelbeton bevindt zicht onder maaiveld. Korrelbeton bestaat uit deeltjes puin die met cement aan elkaar worden gelijmd. Het voordeel van deze betonsoort is dat het goedkoop is en een isolerende werking heeft. Het nadeel is dat het beton door de open poriënstructuur niet waterdicht is. 

In dit project wordt onder andere dit korrelbeton geïnjecteerd zodat de open poriënstructuur wordt gevuld en waterdicht wordt. Het geïnjecteerde werk wordt gecontroleerd d.m.v. “lansen” waarmee kunstmatig een langdurige harde regenbui wordt nagebootst. Dankzij deze extra controle wordt het werk gegarandeerd waterdicht opgeleverd.  

Lees hier meer over de theorie achter de gebruikte techniek