Referenties

  • Maxima Centrale
  • Maxima Centrale
  • Maxima Centrale
  • Maxima Centrale
  • Maxima Centrale
  • Maxima Centrale

20.09.2012

Maximacentrale

In 2011 - 2012 heeft Perfusie werkzaamheden verricht in de Maximacentrale. Dit is een electriciteitscentrale gebouwd op een eiland in het IJsselmeer bij Lelystad. Op de plek van de Maximacentrale stond eerst de Flevocentrale. In 2008 is gestart met de bouw van twee nieuwe aardgasgestookte STEG-eenheden met een vermogen van elk 440 megawatt (MW). Op 6 december 2010 is de nieuwe centrale officieel in gebruik genomen.

Perfusie is tijdens de bouw van de vernieuwde centrale ook betrokken geweest bij diverse injecteerwerkzaamheden en heeft wederom opdracht gekregen om diverse complexe scheuren in de betonnen constructie te behandelen. De behandeling bestond uit het constructief verlijmen van scheuren in betonnen wanden en penanten.

De meeste scheuren en stortnaden hadden een scheurwijdte die kleiner was dan 0,25 mm. Er is gekozen om met een handbediende injectiepomp te werken. Hierbij kan nauwkeurig de druk worden opgevoerd, zonder dat de constructie uit elkaar wordt geperst.

Ten tijde van de werkzaamheden was de centrale in bedrijf en werden zeer strenge voorwaarden gesteld aan zowel de veiligheid als de behandelwijze. Vooraf is daarom een duidelijk werkplan opgesteld met een V&G (veiligheid en gezondheid) rapport. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden werd streng gecontroleerd of volgens protocol werd gehandeld en of aan de gestelde veiligheidseisen werd voldaan.

Lees hier meer over de theorie achter de gebruikte techniek